PostaanZee nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van al het PostaanZee nieuws meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

LAATSTE NIEUWS

Donderdag 6 april samen FietsenaanZee

Het is 6 april weer de eerste donderdag van de maand en tijd voor FietsenaanZee. We nodigen je uit om samen met ons te fietsen in de natuur in en om Egmond. Onze vrijwilligers Reijnoud de Haan en Wanda van Leeuwen hebben een mooie fietstocht van circa 25 kilometer voor je in petto, met je met een snelheid van 15 kilometer per uur. We verzamelen om 13.20 uur en vertrekken om 13.30 uur richting Schoorl aan Zee.

 

Je bent van harte welkom met fiets of E-Bike. Neem zelf een duinkaart mee en wat drinken, een stukje fruit of een energiekoek voor onderweg. We stappen af voor een korte pauze in de natuur. Ook maken we een tussenstop bij een restaurantje langs de route voor koffie/thee op eigen kosten. Aanmelding is niet nodig.

 

De fietsers vertrekken bij PostaanZee waar we de route ook weer eindigen. Hier drinken we ter afsluiting samen een kopje koffie of thee en maken een praatje. Een vrijwillige bijdrage stellen wij op prijs.

ConcertaanZee vrijdag 19 mei met Hubert 'Ibi" Ilario

Vier keer per jaar presenteert Ben Sierhuis een muzikaal programma bij PostaanZee. Ben houdt korte interviews met zijn muzikale gasten en vertelt iets over hun kwaliteiten en muziekkeuze’s. Op vrijdag 19 mei is de muzikale gast HUBERT ‘IBI’ ILARIO. Ibi begeleidt zichzelf op gitaar en zijn zonnige repertoire zorgt voor een heerlijk voorjaars-/zomergevoel. Ibi is een ervaren muzikant die meerdere CD’s heeft uitgebracht. Zijn muzikale keuzes zijn sfeervol en heel herkenbaar voor de gasten. Van Harry Belafonte tot Eddy Christiani en van Benny Neyman tot Los Paraguayos. Kortom, van vroeger tot nu! Ook op Curaçao is Hubert ‘Ibi’ een welkome gast tijdens party’s en diners.

Het optreden is van 15.00 tot 16.00 uur en de zaal is vanaf 14. 30 uur open. Kom gezellig naar PostaanZee en geniet van zijn aanstekelijke muziek. Iedereen is van harte welkom! PostaanZee vraagt een vrijwillige bijdrage voor de middag en de koffie en de thee.

0 commentaren

18 april E-Bike informatiemiddag met Sandy en Carl Dekker

Dinsdag 18 april organiseert ontmoetingscentrum PostaanZee opnieuw een e-bike informatiemiddag. Bezoekers maken in vogelvlucht kennis met de wereld van de e-bike. Zij kunnen vragen stellen, een stukje proberen en eventuele onbekendheid overwinnen. De middag start om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom. 

Sandy en Carl Dekker van Bike Shop Egmond verzorgen de middag. Zij nemen verschillende soorten elektrische fietsen en een hoop kennis mee. Sandy ‘Wij vertellen het verhaal over de e-bike. Hebben mensen vragen of willen zij iets specifieks weten dan is er ruimte voor vragen! Ook als iemand al een e-bike heeft en iets wil weten, neem de fiets dan mee’. De middag zal ook gaan over verschillende motoren, de accu en de actieradius. Carl ‘Het is belangrijk om te weten hoe je omgaat met de snelheid van de e-bike. Hoe anticipeer je op het verkeer en hoe neem je de bochten? We gaan ook een stukje rijden met de mensen die dit graag willen. Onze drijfveer is iedereen zoveel mogelijk op de fiets en zo mobiel mogelijk te houden’. Een vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee wordt op prijs gesteld.

0 commentaren

MuziekaanZee in April en Mei op de derde donderdag van de maand! Donderdag 20 april en donderdag 18 mei.

Normaal is de vierde donderdag van de maand de vaste dag voor MuziekaanZee. In april is het de 27e echter Koningsdag en in mei is donderdag de 25e hemelvaartsdag. We verschuiven deze twee maanden tweemaal naar de derde donderdag: 20 april en 18 mei. Ben je gek op muziek? Schuif dan gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. Er komen verschillende soorten muziek aan bod. Uiteenlopend van dansen uit de Renaissance via hedendaagse volksmuziek uit diverse landen tot swingende, zoals Sentimental Journey en Summertime uit de opera Porgy en Bess. 

De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en koffie en thee een vrijwillige bijdrage.

2e Paasdag korenfestival in Sporthal de Watertoren

Mooi uitje voor maandag 17 april,  2e Paasdag het Korenfestival in Sporthal De Watertoren

 

Ook dit jaar organiseert Shantykoor De Zâalnêelden voor de 4e maal een korenfestival.

De koren treden op vanaf 11.50 uur tot 17.10 uur met na afloop een spetterend optreden van de rockformatie The Explorers.

Dit jaar wordt er ook een podium gegeven aan de stichting KIKA die fondsen werft ter bestrijding van kinderkanker en d.m.v. een verkoop van beertjes en een verloting van foto’s geschonken door bekende fotografen zoal Jos Kramer, Cor Mooij, Sjef Kenniphaas, Peter de Graaff , Roland Stam en Rob Glas.

Er zijn verschillende koren uitgenodigd zodat er voor iedereen wat valt te genieten.

Gospelkoor Joy uit Alkmaar brengt onder leiding van Willeke van der Munnik diverse gospels- en negro spirituals ten gehore waarbij door het koor, bestaande uit 50 personen, 2,3,4 of zelfs 5 stemmig zal worden gezongen. Zij treden op om 12.40 en om 14.40 uur.

Het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” met een bemanning van 50 zangers en muzikanten brengt onder leiding van Marianne Rijnders een groot aantal shanty’s , seasongs en andere populaire liederen ten gehore die garant staan voor een boeiend optreden. 13,20 en 15.20 uur.

Het koor Just for Fun , een popkoor uit de Zilk bestaat uit 47 enthousiaste leden, onder leiding van Geert Bremer. Hij maakt ook arrangementen, waardoor het koor zelfs tot 6 stemmig een geweldige muzikale weergave ten gehore kan brengen. 14.00 uur en 16.00 uur.

Het organiserend koor Shantykoor De Zâalnêelden onder leiding van Laura Zwart heeft een flink repertoire waarbij werkliederen over de wereldzeeën worden gezongen in het Derps, maar ook in het Nederlands, Frans, Duits, Spaans en zelfs Zweeds.

Er worden optredens gedaan door het hele land, in verzorgingshuizen maar ook bij evenementen in ons eigen dorp zoals de Egmondse Visserijdag en bij de KNRM.

De sporthal wordt speciaal ingericht voor het luisterend oor , met professionele sfeerverlichting en geluidsweergave. Tevens is er gelegenheid de inwendige mens te versterken, waarvoor een ruimte is gecreëerd apart maar toch dichtbij. 

0 commentaren

Donderdag 23 maart Muppetmuziek bij MuziekaanZee

Iedere 4e donderdag van de maand van 14.00 t/m 16.00 uur

Schuif gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en consumpties een vrijwillige bijdrage.

Presentatie Pelgrimstocht van Lourdes naar Santiago

Vrijdagavond 31 maart komt Wilma Saraber bij ontmoetingscentrum PostaanZee een inspirerende presentatie houden over haar pelgrimstocht van Lourdes naar Santiago de Compostella. De avond start om 19.00 uur en de zaal is open om 18.45 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom aan de Voorstraat 82 in Egmond aan Zee.

Wilma vertelt ‘Beste mensen,
“Ik ga op reis en laat achter...” is de titel van een boek dat mij de inspiratie gegeven heeft om de eerste stap te zetten en deze eeuwenoude pelgrimsroute zelf te gaan ervaren.
 Al lezend en pratend voelde ik steeds duidelijker dat ik deze tocht naar Santiago de Compostela in Spanje wilde gaan maken.

Met de reiszegen kon ik vol vertrouwen op weg gaan en mijn pelgrimstocht beginnen’.
 Op 31 maart is het precies een jaar geleden dat Saraber vanuit het Liobaklooster in Egmond met de trein naar Lourdes vertrok om vandaar uit op weg te gaan naar Santiago de Compostela.

 

Wilma: ‘een geweldige ervaring waarin ik zoveel heb mogen beleven. 
Een reis met veel ontmoetingen met de a(A)nder, mijn mede pelgrims en daarin ook mij zelf. Een tocht vol verwondering soms pittig vanwege alles wat ik tegen kwam op mijn pad’. En nu, een jaar later, leeft de Camino nog steeds in haar en is zij dankbaar dat zij in Egmond haar verhaal aan anderen mag vertellen. De toegang tot de avond is vrij. PostaanZee vraagt een vrijwillige bijdrage voor de koffie en de thee.

0 commentaren

Erfgoeddocument maken over de Egmonden

Wilt u bijdragen om de bezienswaardigheden binnen Egmond toegankelijk te krijgen binnen internetencyclopedie Wikipedia? Op vrijdag 31 maart organiseren ontmoetingscentrum PostaanZee en Bibliotheek Kennemerwaard een fotodag om zo de vele interessante en monumentale gebouwen en objecten die Egmond rijk is te fotograferen en te tonen aan de wereld via Wikipedia.

 

Heeft u interesse in fotografie en in lokaal cultureel erfgoed? Dan is deze dag echt iets voor u. We verzamelen vrijdag 31 maart om 10.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond. We bespreken het doel van deze dag en gaan vanuit hier met eigen vervoer naar een locatie van eigen keuze om bezienswaardigheden te fotograferen. Vervolgens keren we terug naar Ontmoetingscentrum PostaanZee waar we aan de slag gaan om de gemaakte foto’s te delen op Wikipedia.

 

Wat neemt u mee?

Een digitaal fototoestel, telefoon of tablet, zolang de foto digitaal kan worden aangeleverd is het goed. Er zijn enkele laptops aanwezig, maar het zou prettig zijn als u uw eigen laptop kunt meebrengen. Extra kennis over Wikipedia is niet nodig. Er is een duidelijke uitleg over hoe u de informatie en afbeeldingen kunt delen met de rest van de wereld via Wikipedia. Daarnaast is er een ‘Wikipediaan’ aanwezig die kan helpen bij eventuele vragen. De lunch wordt verzorgd. Waarvoor wel een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt.

 

Aanmelden

Deze fotodag wordt gehouden op vrijdag 31 maart van 10.00 – 16.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN  Egmond aan Zee. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Een lunchpakket, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd, staat voor u klaar. Graag van te voren aan melden omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. 

 

Aanmelden kan bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, via de activiteitenagenda www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard.

0 commentaren

Donderdag 6 april samen FietsenaanZee

Het is 6 april weer de eerste donderdag van de maand en tijd voor FietsenaanZee. We nodigen je uit om samen met ons te fietsen in de natuur in en om Egmond. Onze vrijwilligers Reijnoud de Haan en Wanda van Leeuwen hebben een mooie fietstocht van circa 25 kilometer voor je in petto, met je met een snelheid van 15 kilometer per uur. We verzamelen om 13.20 uur en vertrekken om 13.30 uur richting Schoorl aan Zee.

 

Je bent van harte welkom met fiets of E-Bike. Neem zelf een duinkaart mee en wat drinken, een stukje fruit of een energiekoek voor onderweg. We stappen af voor een korte pauze in de natuur. Ook maken we een tussenstop bij een restaurantje langs de route voor koffie/thee op eigen kosten. Aanmelding is niet nodig.

 

De fietsers vertrekken bij PostaanZee waar we de route ook weer eindigen. Hier drinken we ter afsluiting samen een kopje koffie of thee en maken een praatje. Een vrijwillige bijdrage stellen wij op prijs.

ConcertaanZee vrijdag 19 mei met Hubert 'Ibi" Ilario

Vier keer per jaar presenteert Ben Sierhuis een muzikaal programma bij PostaanZee. Ben houdt korte interviews met zijn muzikale gasten en vertelt iets over hun kwaliteiten en muziekkeuze’s. Op vrijdag 19 mei is de muzikale gast HUBERT ‘IBI’ ILARIO. Ibi begeleidt zichzelf op gitaar en zijn zonnige repertoire zorgt voor een heerlijk voorjaars-/zomergevoel. Ibi is een ervaren muzikant die meerdere CD’s heeft uitgebracht. Zijn muzikale keuzes zijn sfeervol en heel herkenbaar voor de gasten. Van Harry Belafonte tot Eddy Christiani en van Benny Neyman tot Los Paraguayos. Kortom, van vroeger tot nu! Ook op Curaçao is Hubert ‘Ibi’ een welkome gast tijdens party’s en diners.

Het optreden is van 15.00 tot 16.00 uur en de zaal is vanaf 14. 30 uur open. Kom gezellig naar PostaanZee en geniet van zijn aanstekelijke muziek. Iedereen is van harte welkom! PostaanZee vraagt een vrijwillige bijdrage voor de middag en de koffie en de thee.

0 commentaren

18 april E-Bike informatiemiddag met Sandy en Carl Dekker

Dinsdag 18 april organiseert ontmoetingscentrum PostaanZee opnieuw een e-bike informatiemiddag. Bezoekers maken in vogelvlucht kennis met de wereld van de e-bike. Zij kunnen vragen stellen, een stukje proberen en eventuele onbekendheid overwinnen. De middag start om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom. 

Sandy en Carl Dekker van Bike Shop Egmond verzorgen de middag. Zij nemen verschillende soorten elektrische fietsen en een hoop kennis mee. Sandy ‘Wij vertellen het verhaal over de e-bike. Hebben mensen vragen of willen zij iets specifieks weten dan is er ruimte voor vragen! Ook als iemand al een e-bike heeft en iets wil weten, neem de fiets dan mee’. De middag zal ook gaan over verschillende motoren, de accu en de actieradius. Carl ‘Het is belangrijk om te weten hoe je omgaat met de snelheid van de e-bike. Hoe anticipeer je op het verkeer en hoe neem je de bochten? We gaan ook een stukje rijden met de mensen die dit graag willen. Onze drijfveer is iedereen zoveel mogelijk op de fiets en zo mobiel mogelijk te houden’. Een vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee wordt op prijs gesteld.

0 commentaren

MuziekaanZee in April en Mei op de derde donderdag van de maand! Donderdag 20 april en donderdag 18 mei.

Normaal is de vierde donderdag van de maand de vaste dag voor MuziekaanZee. In april is het de 27e echter Koningsdag en in mei is donderdag de 25e hemelvaartsdag. We verschuiven deze twee maanden tweemaal naar de derde donderdag: 20 april en 18 mei. Ben je gek op muziek? Schuif dan gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. Er komen verschillende soorten muziek aan bod. Uiteenlopend van dansen uit de Renaissance via hedendaagse volksmuziek uit diverse landen tot swingende, zoals Sentimental Journey en Summertime uit de opera Porgy en Bess. 

De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en koffie en thee een vrijwillige bijdrage.

2e Paasdag korenfestival in Sporthal de Watertoren

Mooi uitje voor maandag 17 april,  2e Paasdag het Korenfestival in Sporthal De Watertoren

 

Ook dit jaar organiseert Shantykoor De Zâalnêelden voor de 4e maal een korenfestival.

De koren treden op vanaf 11.50 uur tot 17.10 uur met na afloop een spetterend optreden van de rockformatie The Explorers.

Dit jaar wordt er ook een podium gegeven aan de stichting KIKA die fondsen werft ter bestrijding van kinderkanker en d.m.v. een verkoop van beertjes en een verloting van foto’s geschonken door bekende fotografen zoal Jos Kramer, Cor Mooij, Sjef Kenniphaas, Peter de Graaff , Roland Stam en Rob Glas.

Er zijn verschillende koren uitgenodigd zodat er voor iedereen wat valt te genieten.

Gospelkoor Joy uit Alkmaar brengt onder leiding van Willeke van der Munnik diverse gospels- en negro spirituals ten gehore waarbij door het koor, bestaande uit 50 personen, 2,3,4 of zelfs 5 stemmig zal worden gezongen. Zij treden op om 12.40 en om 14.40 uur.

Het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” met een bemanning van 50 zangers en muzikanten brengt onder leiding van Marianne Rijnders een groot aantal shanty’s , seasongs en andere populaire liederen ten gehore die garant staan voor een boeiend optreden. 13,20 en 15.20 uur.

Het koor Just for Fun , een popkoor uit de Zilk bestaat uit 47 enthousiaste leden, onder leiding van Geert Bremer. Hij maakt ook arrangementen, waardoor het koor zelfs tot 6 stemmig een geweldige muzikale weergave ten gehore kan brengen. 14.00 uur en 16.00 uur.

Het organiserend koor Shantykoor De Zâalnêelden onder leiding van Laura Zwart heeft een flink repertoire waarbij werkliederen over de wereldzeeën worden gezongen in het Derps, maar ook in het Nederlands, Frans, Duits, Spaans en zelfs Zweeds.

Er worden optredens gedaan door het hele land, in verzorgingshuizen maar ook bij evenementen in ons eigen dorp zoals de Egmondse Visserijdag en bij de KNRM.

De sporthal wordt speciaal ingericht voor het luisterend oor , met professionele sfeerverlichting en geluidsweergave. Tevens is er gelegenheid de inwendige mens te versterken, waarvoor een ruimte is gecreëerd apart maar toch dichtbij. 

0 commentaren

Donderdag 23 maart Muppetmuziek bij MuziekaanZee

Iedere 4e donderdag van de maand van 14.00 t/m 16.00 uur

Schuif gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en consumpties een vrijwillige bijdrage.

Presentatie Pelgrimstocht van Lourdes naar Santiago

Vrijdagavond 31 maart komt Wilma Saraber bij ontmoetingscentrum PostaanZee een inspirerende presentatie houden over haar pelgrimstocht van Lourdes naar Santiago de Compostella. De avond start om 19.00 uur en de zaal is open om 18.45 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom aan de Voorstraat 82 in Egmond aan Zee.

Wilma vertelt ‘Beste mensen,
“Ik ga op reis en laat achter...” is de titel van een boek dat mij de inspiratie gegeven heeft om de eerste stap te zetten en deze eeuwenoude pelgrimsroute zelf te gaan ervaren.
 Al lezend en pratend voelde ik steeds duidelijker dat ik deze tocht naar Santiago de Compostela in Spanje wilde gaan maken.

Met de reiszegen kon ik vol vertrouwen op weg gaan en mijn pelgrimstocht beginnen’.
 Op 31 maart is het precies een jaar geleden dat Saraber vanuit het Liobaklooster in Egmond met de trein naar Lourdes vertrok om vandaar uit op weg te gaan naar Santiago de Compostela.

 

Wilma: ‘een geweldige ervaring waarin ik zoveel heb mogen beleven. 
Een reis met veel ontmoetingen met de a(A)nder, mijn mede pelgrims en daarin ook mij zelf. Een tocht vol verwondering soms pittig vanwege alles wat ik tegen kwam op mijn pad’. En nu, een jaar later, leeft de Camino nog steeds in haar en is zij dankbaar dat zij in Egmond haar verhaal aan anderen mag vertellen. De toegang tot de avond is vrij. PostaanZee vraagt een vrijwillige bijdrage voor de koffie en de thee.

0 commentaren

Erfgoeddocument maken over de Egmonden

Wilt u bijdragen om de bezienswaardigheden binnen Egmond toegankelijk te krijgen binnen internetencyclopedie Wikipedia? Op vrijdag 31 maart organiseren ontmoetingscentrum PostaanZee en Bibliotheek Kennemerwaard een fotodag om zo de vele interessante en monumentale gebouwen en objecten die Egmond rijk is te fotograferen en te tonen aan de wereld via Wikipedia.

 

Heeft u interesse in fotografie en in lokaal cultureel erfgoed? Dan is deze dag echt iets voor u. We verzamelen vrijdag 31 maart om 10.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond. We bespreken het doel van deze dag en gaan vanuit hier met eigen vervoer naar een locatie van eigen keuze om bezienswaardigheden te fotograferen. Vervolgens keren we terug naar Ontmoetingscentrum PostaanZee waar we aan de slag gaan om de gemaakte foto’s te delen op Wikipedia.

 

Wat neemt u mee?

Een digitaal fototoestel, telefoon of tablet, zolang de foto digitaal kan worden aangeleverd is het goed. Er zijn enkele laptops aanwezig, maar het zou prettig zijn als u uw eigen laptop kunt meebrengen. Extra kennis over Wikipedia is niet nodig. Er is een duidelijke uitleg over hoe u de informatie en afbeeldingen kunt delen met de rest van de wereld via Wikipedia. Daarnaast is er een ‘Wikipediaan’ aanwezig die kan helpen bij eventuele vragen. De lunch wordt verzorgd. Waarvoor wel een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt.

 

Aanmelden

Deze fotodag wordt gehouden op vrijdag 31 maart van 10.00 – 16.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN  Egmond aan Zee. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Een lunchpakket, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd, staat voor u klaar. Graag van te voren aan melden omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. 

 

Aanmelden kan bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, via de activiteitenagenda www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard.

0 commentaren