PostaanZee nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van al het PostaanZee nieuws meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

LAATSTE NIEUWS

MuziekaanZee in April en Mei op de derde donderdag van de maand! Donderdag 20 april en donderdag 18 mei.

Normaal is de vierde donderdag van de maand de vaste dag voor MuziekaanZee. In april is het de 27e echter Koningsdag en in mei is donderdag de 25e hemelvaartsdag. We verschuiven deze twee maanden tweemaal naar de derde donderdag: 20 april en 18 mei. Ben je gek op muziek? Schuif dan gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. Er komen verschillende soorten muziek aan bod. Uiteenlopend van dansen uit de Renaissance via hedendaagse volksmuziek uit diverse landen tot swingende, zoals Sentimental Journey en Summertime uit de opera Porgy en Bess. 

De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en koffie en thee een vrijwillige bijdrage.

2e Paasdag korenfestival in Sporthal de Watertoren

Mooi uitje voor maandag 17 april,  2e Paasdag het Korenfestival in Sporthal De Watertoren

 

Ook dit jaar organiseert Shantykoor De Zâalnêelden voor de 4e maal een korenfestival.

De koren treden op vanaf 11.50 uur tot 17.10 uur met na afloop een spetterend optreden van de rockformatie The Explorers.

Dit jaar wordt er ook een podium gegeven aan de stichting KIKA die fondsen werft ter bestrijding van kinderkanker en d.m.v. een verkoop van beertjes en een verloting van foto’s geschonken door bekende fotografen zoal Jos Kramer, Cor Mooij, Sjef Kenniphaas, Peter de Graaff , Roland Stam en Rob Glas.

Er zijn verschillende koren uitgenodigd zodat er voor iedereen wat valt te genieten.

Gospelkoor Joy uit Alkmaar brengt onder leiding van Willeke van der Munnik diverse gospels- en negro spirituals ten gehore waarbij door het koor, bestaande uit 50 personen, 2,3,4 of zelfs 5 stemmig zal worden gezongen. Zij treden op om 12.40 en om 14.40 uur.

Het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” met een bemanning van 50 zangers en muzikanten brengt onder leiding van Marianne Rijnders een groot aantal shanty’s , seasongs en andere populaire liederen ten gehore die garant staan voor een boeiend optreden. 13,20 en 15.20 uur.

Het koor Just for Fun , een popkoor uit de Zilk bestaat uit 47 enthousiaste leden, onder leiding van Geert Bremer. Hij maakt ook arrangementen, waardoor het koor zelfs tot 6 stemmig een geweldige muzikale weergave ten gehore kan brengen. 14.00 uur en 16.00 uur.

Het organiserend koor Shantykoor De Zâalnêelden onder leiding van Laura Zwart heeft een flink repertoire waarbij werkliederen over de wereldzeeën worden gezongen in het Derps, maar ook in het Nederlands, Frans, Duits, Spaans en zelfs Zweeds.

Er worden optredens gedaan door het hele land, in verzorgingshuizen maar ook bij evenementen in ons eigen dorp zoals de Egmondse Visserijdag en bij de KNRM.

De sporthal wordt speciaal ingericht voor het luisterend oor , met professionele sfeerverlichting en geluidsweergave. Tevens is er gelegenheid de inwendige mens te versterken, waarvoor een ruimte is gecreëerd apart maar toch dichtbij. 

0 commentaren

Donderdag 23 maart Muppetmuziek bij MuziekaanZee

Iedere 4e donderdag van de maand van 14.00 t/m 16.00 uur

Schuif gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en consumpties een vrijwillige bijdrage.

Presentatie Pelgrimstocht van Lourdes naar Santiago

Vrijdagavond 31 maart komt Wilma Saraber bij ontmoetingscentrum PostaanZee een inspirerende presentatie houden over haar pelgrimstocht van Lourdes naar Santiago de Compostella. De avond start om 19.00 uur en de zaal is open om 18.45 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom aan de Voorstraat 82 in Egmond aan Zee.

Wilma vertelt ‘Beste mensen,
“Ik ga op reis en laat achter...” is de titel van een boek dat mij de inspiratie gegeven heeft om de eerste stap te zetten en deze eeuwenoude pelgrimsroute zelf te gaan ervaren.
 Al lezend en pratend voelde ik steeds duidelijker dat ik deze tocht naar Santiago de Compostela in Spanje wilde gaan maken.

Met de reiszegen kon ik vol vertrouwen op weg gaan en mijn pelgrimstocht beginnen’.
 Op 31 maart is het precies een jaar geleden dat Saraber vanuit het Liobaklooster in Egmond met de trein naar Lourdes vertrok om vandaar uit op weg te gaan naar Santiago de Compostela.

 

Wilma: ‘een geweldige ervaring waarin ik zoveel heb mogen beleven. 
Een reis met veel ontmoetingen met de a(A)nder, mijn mede pelgrims en daarin ook mij zelf. Een tocht vol verwondering soms pittig vanwege alles wat ik tegen kwam op mijn pad’. En nu, een jaar later, leeft de Camino nog steeds in haar en is zij dankbaar dat zij in Egmond haar verhaal aan anderen mag vertellen. De toegang tot de avond is vrij. PostaanZee vraagt een vrijwillige bijdrage voor de koffie en de thee.

0 commentaren

Erfgoeddocument maken over de Egmonden

Wilt u bijdragen om de bezienswaardigheden binnen Egmond toegankelijk te krijgen binnen internetencyclopedie Wikipedia? Op vrijdag 31 maart organiseren ontmoetingscentrum PostaanZee en Bibliotheek Kennemerwaard een fotodag om zo de vele interessante en monumentale gebouwen en objecten die Egmond rijk is te fotograferen en te tonen aan de wereld via Wikipedia.

 

Heeft u interesse in fotografie en in lokaal cultureel erfgoed? Dan is deze dag echt iets voor u. We verzamelen vrijdag 31 maart om 10.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond. We bespreken het doel van deze dag en gaan vanuit hier met eigen vervoer naar een locatie van eigen keuze om bezienswaardigheden te fotograferen. Vervolgens keren we terug naar Ontmoetingscentrum PostaanZee waar we aan de slag gaan om de gemaakte foto’s te delen op Wikipedia.

 

Wat neemt u mee?

Een digitaal fototoestel, telefoon of tablet, zolang de foto digitaal kan worden aangeleverd is het goed. Er zijn enkele laptops aanwezig, maar het zou prettig zijn als u uw eigen laptop kunt meebrengen. Extra kennis over Wikipedia is niet nodig. Er is een duidelijke uitleg over hoe u de informatie en afbeeldingen kunt delen met de rest van de wereld via Wikipedia. Daarnaast is er een ‘Wikipediaan’ aanwezig die kan helpen bij eventuele vragen. De lunch wordt verzorgd. Waarvoor wel een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt.

 

Aanmelden

Deze fotodag wordt gehouden op vrijdag 31 maart van 10.00 – 16.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN  Egmond aan Zee. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Een lunchpakket, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd, staat voor u klaar. Graag van te voren aan melden omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. 

 

Aanmelden kan bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, via de activiteitenagenda www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard.

0 commentaren

Lange wandeling op donderdag 16 maart

De lange wandeling gaat deze keer naar een historische plek. We wandelen via Egmond Binnen en de Zanddijk ernaar toe. Wandelvrijwilligster Wil zegt: 'Onze Lieve Vrouw ter nood in Heiloo heeft in mijn jeugd altijd een een bijzondere plaatst gehad. Omdat Het Oesdom voor een koffiestop nog gesloten is moet iedereen dus zelf drinken meenemen. We houden daar wel een pauze. In overleg bepalen we of er nog een korte wandeling door het kapel bos gemaakt gaat worden'.

De terugweg gaat via Vennewatersweg en Zuiderneg. Het beloofd een spirituele middag te worden. We verzamelen vanaf 13.15 uur en vertrekken om 13.30 uur. Alle ervaren wandelaars zijn van harte welkom. Rond 17.30 uur zijn we weer terug bij PostaanZee.

0 commentaren

ZingmeeaanZee iedere 2e donderdag van de maand!

Zing je als een nagtegaal of zo vals als een kraai?

 

ZingmeeaanZee is voortaan iedere 2e donderdag van de maand. Zingen is gezond en goed voor je longen, hart en je humeur. We starten donderdag 9 maart en vragen je met ons mee te zingen onder leiding van Gerda Dekker en Willem Rasch op de piano. We zingen samen mee met melodietjes die we allen kennen uit vroegere jaren. Met onder andere liedjes van Wim Sonneveld, Willy Alberti, Rob de Nijs en ook van Jan Smit. Iedereen is van harte welkom om gezellig met ons mee te zingen.

 

Zing je als een nagtegaal of zo vals als een kraai? Het maakt echt niet uit. Je bent van harte welkom. Ook mensen die niet willen zingen maar lekker willen luisteren zijn van harte welkom. De inloop is vanaf 13.45 uur en het zingen is ongedwongen en recreatief van 14.00 t/m 16.00 uur. Ontmoetingscentrum PostaanZee vraagt voor deelname en de koffie/thee een vrijwillige bijdrage.

0 commentaren

CreatiefaanZee iedere vrijdag

CreatiefaanZee met Cok en Ietje. Vanaf vrijdag 10 maart is er wekelijk CreatiefaanZee. Onze vrijwilligsters Cok en Ietje nodigen je uit om samen kaarten te komen maken. Je kan binnenlopen vanaf 13.45 uur en de middag duurt van 14.00 t/m 16.00 uur. Er liggen voorbeelden van kaarten klaar en er zijn voldoende materialen aanwezig. We gaan samen aan tafel, maken kaarten en ook een gezellig praatje. Ben je hier al handig in of zou je het graag willen leren? Kom dan naar PostaanZee op vrijdagmiddag. Als je wil kun je ook je eigen materialen meenemen. Voor de materialen en koffie/thee vragen wij een vrijwillige bijdrage. De koffie en thee staat klaar.

0 commentaren