PostaanZee nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van al het PostaanZee nieuws meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

LAATSTE NIEUWS

UNIEKE LEZING : TOPSPORT VOOR GEZONDHEID

 

Sanne Verstegen uit Castricum verbreekt na 17 jaar Nederlands record Ellen van Langen. Ze zette een tijd neer van 2.38.72 op de 1000 meter. Het oude record stond op naam van Olympisch kampioene Ellen van Langen. 

Topatlete Sanne Verstegen en Peter Wolters, bewegingswetenschapper, geven een dynamische lezing over bewegen en onderbouwde motivatie om meer te gaan bewegen. Vanuit de peilers van Het Wereld Dieet; voeding, beweging en mind-set, zal deze lezing de focus hebben op beweging. Naast de juiste voeding is voldoende beweging essentieel voor een gezonde levensstijl. Dit is bij veel mensen bekend, maar in de praktijk blijkt het vaak lastig om genoeg beweging in de praktijk te integreren. Waarom lukt dit vaak niet en wat kun je doen om fit(ter) te worden? 

De lezing zal in het teken staan van anekdotes uit de topsport, waarbij deze topsporters steeds een vertaalslag zullen maken naar het “normale leven”. 

Datum: donderdag 21 september 2017

Tijd: 19.30 – ca. 21.00 uur

Locatie: Post aan Zee, Voorstraat 82 A, 1931 AN, Egmond aan Zee

Vergoeding: € 5,-- inclusief koffie en diverse soorten thee, gezonde snacks en  goody bag cadeau!

Aanmelding: Bij postaanzee of mail naar info@postaanzee.nl

0 commentaren

Café Doodgewoon

Op welk moment ga je in gesprek met een uitvaartbegeleider? Dat kan als er iemand is overleden, of als je zelf op voorhand vragen hebt, ideeën wilt delen of kosten wil weten. Dat kan actueel worden omdat je ongeneeslijk ziek bent of omdat je in je omgeving een overlijden hebt meegemaakt. Nienke Blom is uitvaartbegeleider bij Libelle uitvaartbegeleiding en begeleider levens afronding. Zij begeleidt families in dit proces. Geen zorg uit handen nemen, maar samen doen. Zij wil informeren, zodat mensen zelf keuzes kunnen maken. 20 september is Café Doodgewoon bij PostaanZee. Inloop vanaf 19.00 u. en de start is om 19.30 u. Laat deze avond niet aan je voorbij gaan.

 

0 commentaren

Inloopspreekuur vrijwilligerscentrale 28 augustus

 

Op maandag 28 augustus 2017 van 9.00 tot 12.00 uur staan medewerkers van de Vrijwilligers Centrale voor je klaar om GRATIS advies te geven en vragen te beantwoorden over vrijwilligerswerk.
- Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk of je aanmelden om te helpen?
- Heb je zelf hulp nodig of ken je iemand, die wel wat extra hulp kan gebruiken?
- Ben je een vrijwilliger met een vraag of een probleem?
- Ben je een medewerker/bestuurslid van een organisatie en zoek je vrijwilligers of heb je andere vragen op het gebied van werken met vrijwilligers?
Voor antwoorden en advies op deze vragen ben je bij de vrijwilligerscentrale aan het goede adres.
Een afspraak maken is niet nodig en aan de gesprekken zijn geen kosten verbonden.

0 commentaren

ConcertaanZee 18 augustus : Dick Raat

Ben Sierhuis presenteert vier muzikale programma’s bij PostaanZee. Hij houdt korte interviews met muzikale gasten en vertelt iets over hun bijzonderheden en muziekkeuzes. De 3e editie is op vrijdagmiddag 18 augustus van 15.00-16.00 uur. De muzikale gast dit keer is Dick Raat. Dick begeleidt zichzelf op gitaar en past zijn veelzijdige repertoire aan het publiek aan. Zijn muzikale keuzes zijn sfeervol en heel herkenbaar. Van Boudewijn de Groot tot Claudia de Breij en meezingers van The Beatles en The Carpenters. Kom gezellig naar PostaanZee en geniet van de mooie luisterrijke muziek…! De toegang is vrij met een vrijwillige bijdrage voor koffie, thee en programma. De zaal is open om 14.30 uur.

0 commentaren

Lange wandeling op 20 juli

De lange wandeling in het tempo van 8km per uur gaat deze keer richting de Egmondermeer. We verzamelen om 13.15 uur bij PostaanZee en vertrekken om 13.30 uur. Na een kort stukje met de bus lopen we via de Bosmolen en de Philesteinse molen naar het Ecodorp Bergen. We stoppen niet langs horeca onderweg, maar nemen wel een pauze. Via het Paddenpad en Voert wandelen we naar de Herenweg en via de duinen terug naar PostaanZee. Denk aan drinken voor onderweg, een Ov-kaart en een duinkaart.

0 commentaren