INFOAANZEE

60 Sehenswürdigkeiten: Lernen Sie dat Charakteristische der drei Egmonder Ortsteile zwischen Dünen und Meer kennen. Freiwillige tragen die besten Tipps zusammen, und heißen Sie wilkommen, um Ideen hier auf der Web-Seite oder am Lesetisch bei PostaanZee zu sammeln. Auch ist eine Broschüre erhältlich von einer Wanderung durch Egmond aan Zee.

Rondje Egmond

60 Bezienswaardigheden: Ervaar het karakteristieke van de drie Egmonden bij de duinen en de zee. Vrijwilligers verzamelden de beste tips onder de naam 'Rondje Egmond'. Klik op een bestand hier onder en vind de mooiste foto's, korte wetenswaardigheden over heden en verleden en de openingstijden. U kunt ze ook opslaan op uw telefoon of tablet en meenemen op uw wandeling. 

 

InfoaanZee bij PostaanZee

Op de leestafel bij PostaanZee ligt deze rijk geïllustreerde informatie ter inzage in het Nederlands en in het Duits. Ook is hier de brochure met een rondwandeling door Egmond aan Zee. Hiermee willen de vrijwilligers de eigen inwoners op ideeën brengen én bijdragen aan de gastvrijheid van Egmond. Je vindt hier ook ideeën voor maaltijdvoorziening, activiteiten in de dorpen en informatie van het sociaal team.


egmond aan zee

Doe eens een ‘Rondje Egmond aan Zee’ langs 30 bijzondere plekjes die merendeels te maken hebben met de zee en het verleden als vissersdorp. Het is een nieuwe route van 4,5 tot 5,5 km voor jong en oud. Er is van de beschrijving een korte en een lange versie. Onderweg komt u langs alle bezienswaardigheden en doet u ideeën op om die te bezoeken wanneer ze open zijn. De toegang is meestal gratis of het kost een fooitje. Alleen de ‘Prins Hendrik’ is elke dag open en u ervaart er de sfeer van de zeven zeeën.                                                             

Download
Rondje Egmond aan Zee langs 30 beziensw. (beknopt 2A$)
2016-11-29 Rondje Egmond aan Zee.pdf
Adobe Acrobat document 2.3 MB
Download
Rondje Egmond aan Zee langs 30 bezienswaardigheden
Ervaar het eigene van het zeedorp
2017-04-04 EaZ.pdf
Adobe Acrobat document 7.6 MB
Download
Sehenswürdigkeiten Egmond aan Zee als Rundwanderung
Erleben Sie die spezielle Kultur des Seedorfes
2017-04-04 EaZ D.pdf
Adobe Acrobat document 7.8 MB

egmond aan deN hoef

Wandel eens door de straatjes rond het Slotkwartier. Of ga langs de slotkapel over het schelpenpad rond de slotgracht en bedenk dat een film over de middeleeuwen hier zó kan beginnen. Nieuw is Huys Egmont, Slotweg 46, een museum en bezoekerscentrum waar u ‘Rondje Egmond’ ook kunt vinden. Open elke za en zo van 14.00 -17.00 uur tegelijk met Galerie de Kapberg en Museumhoeve Overslot (met schelpenkabinet). Ook de Kringloopwinkels aan de Lamoraalweg zijn een aanrader.

Download
Bezienswaardigheden Egmond a/d Hoef
Zo mooi is het Slotkwartieer
2017-04-04 EadH.pdf
Adobe Acrobat document 7.4 MB
Download
Sehenswürdigkeiten Egmond a/d Hoef
So schön ist das "Slotkwartier"
2017-04-04 EadH D.pdf
Adobe Acrobat document 7.5 MB

egmond binnen

Het oudste dorp van de drie Egmonden is knus en gezellig en omringd met een door monniken vormgegeven polderlandschap. Het bezoekerscentrum van de abdij is een aanrader met een museum, kaarsenmakerij, vlindertuin, boomgaard en stilteterras. De kerk is elke dag open voor bezoekers. En ga dan ook eens even aan bij het creatieve kapelletje van Afie Valkering, Mooyeveld 4a, dagelijks vrij toegankelijk van 9.00 – 17.00 uur. In het voorjaar staan de bollenvelden in bloei en overal wappert de Egmond-vlag.

Download
Bezienswaardigheden Egmond Binnen
'De geboorte van Holland'
2017-04-04 EB.pdf
Adobe Acrobat document 3.8 MB
Download
Sehenswürdigkeiten Egmond Binnen
"Die Wiege der Geschichte von Holland"
2017-04-04 EB D.pdf
Adobe Acrobat document 3.8 MB