INFOAANZEE

Rondje Egmond

Nieuw: alle bezienswaardigheden van de drie Egmonden met de mooiste afbeeldingen, de openingstijden en korte wetens-waardigheden over heden en verleden overzichtelijk bij elkaar op onze site. Er is nu ook een Duitse versie, met dank aan PostaanZee-vrijwilliger Carola Krieger. 

 

InfoaanZee bij PostaanZee

Op de leestafel bij PostaanZee ligt deze rijk geïllustreerde informatie ter inzage in het Nederlands en in het Duits. Ook is hier de folder van de nieuwe wandeling door Egmond aan Zee gratis verkrijgbaar. Hiermee willen de vrijwilligers de eigen inwoners op ideeën brengen én bijdragen aan de gastvrijheid van Egmond. InfoaanZee is op zoek naar vrijwilligers om mensen te woord te staan. Informatie geeft Penny Biere bij PostaanZee of mail post@postaanzee.nl. 


egmond aan zee

Het is vlak bij huis, met of zonder (klein-)kinderen te doen en het is meestal gratis of kost een fooitje. Doe eens een ‘Rondje Egmond aan Zee’ langs 30 bijzondere plekjes. Het is een nieuwe route van 4,5 tot 5,5 km voor jong en oud, hier gratis te downloaden.

Download
Rondje Egmond aan Zee
NL. wandeling langs de bezienswaardigheden.
2016-11-29 Rondje Egmond aan Zee.pdf
Adobe Acrobat document 2.3 MB
Download
Bezienswaardigheden Egmond aan Zee
2017-01-12 BEZIENSW EGMOND ZEE NED..pdf
Adobe Acrobat document 8.1 MB
Download
Sehenswürdigkeiten Egmond aan Zee
für einen schönen Spaziergang an den Sehenswürdigkeiten entlang. Erleben Sie die interessantesten Flecke und die spezielle Kultur des Seedörf Egmond aan Zee.
2017-01-11 DUITS EGMOND AZEE BEZIENSW..p
Adobe Acrobat document 8.2 MB

egmond aan de hoef

Wandel eens door de straatjes rond het Slotkwartier. Of ga langs de slotkapel over het schelpenpad rond de slotgracht en bedenk dat een film over de middeleeuwen hier zó kan beginnen. Ook een bezoekje waard zijn de kringloop-bedrijven aan de Lamoraalweg, in het weekend zijn het Slotkwartier en ’s Middags Galerie de Kapberg en Museumhoeve Overslot (schelpenkabinet en diverse exposities) open.

Download
Bezienswaardigheden Egmond a/d Hoef
Bez. Egm.a.d.H.pdf
Adobe Acrobat document 8.7 MB
Download
Sehenswürdigkeiten Egmond a/d Hoef
Willkommen in Egmond aan de Hoef
Duits bez. Egm.a.d.H.pdf
Adobe Acrobat document 8.5 MB

egmond binnen

Het oudste dorp van de drie Egmonden is knus en gezellig. Het bezoekerscentrum van de abdij is een aanrader: Het is elke dag behalve zondag gratis te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Bij het museum is onder andere een maquette van de middeleeuwse abdij, een abdijwinkel en een galerie. Of geniet van de vlindertuin, de boomgaard en het stilteterras. En ga dan ook eens even aan bij het kapelletje van Afie Valkering met onder andere de wassen beelden van een monnik en van haar grootmoeder. Mooyeveld 4a, dagelijks vrij toegankelijk 9.00 – 17.00 uur.

Download
Bezienswaardigheden Egmond Binnen
Bez. Egm.B.pdf
Adobe Acrobat document 4.4 MB
Download
Sehenswürdigkeiten Egmond Binnen
Willkommen in Egmond Binnen
Duits bez. Egm.B.pdf
Adobe Acrobat document 4.5 MB