ACTIVITEITEN

Vanuit je hart, op basis van vertrouwen

Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen iets kan bijdragen op een manier die bij hem/haar past. Voor deel- name aan de activiteiten, het gebruik van PostaanZee, drinken van koffie/thee etc. vragen wij een vrijwillige bijdrage. Geef wat jij het waard vindt of wat je kunt missen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij. Bij de deur staat een vogelhuisje waar je je bijdrage in kunt doen.

 

Geen geld bij je of wil je een donatie doen?

Maak een bedrag over op NL 67 RABO 0309230969 van Stichting PostaanZee.


INLOOPAANZEE

 

Maandag tot en met donderdag van 09.30 tot 12.30 uur

Tijdens de inloopochtenden kun je een kopje koffie/thee drinken en andere mensen ontmoeten. Er is een gastheer of gastvrouw aanwezig, dus je hebt altijd iemand om mee te kletsen. Wij nodigen

je ook uit om met je ideeën te komen. Bijvoorbeeld ideeën voor activiteiten waar je ook zelf een (actieve) rol in kan spelen. Kom eens langs, de koffie staat klaar. Graag een vrijwillige bijdrage in ons Vogelhuisje bij de deur. 

BOEKAANZEE

 

Maandag tot en met vrijdag van
09.30 tot 16.30 uur

Bij PostaanZee kan je onder het motto: een boek voor een boek, een boek uitzoeken en omruilen voor een meegebracht boek. Heb je een boek gelezen, dan kan je dit weer bij ons inleveren. Voor boeken waar je een bestemming voor zoekt houden wij ons aanbevolen. Veel leesplezier! 

  

BoekaanZee werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Boeken schenken eindeloos veel plezier. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten en verstoffen boeken niet achterin de kast. Met elkaar voor elkaar dus. 

WANDELENAANZEE

 

Iedere maandag verzamelen

13.15 uur, vertrek 13.30 uur.

Wij nodigen je uit om samen met ons te wandelen in de natuur in en om Egmond. Je bent gezond bezig, lekker buiten en in beweging. De wandelgroep staat onder leiding van ervaren Egmondse wandelaarsters. 

 

De wandelgroep kent vier verschillende afstanden: ‘De gang erin' (8+km), ‘Lekker wandelen’ (7 km), ‘De paden op’ (5 km) en 'Rondje om' (3+ km).

 

Je kan zo aanschuiven en je hoeft je dus niet aan- of af te melden. Denk wel aan een duinkaart, comfortabele wandel-schoenen en een wandeljas. We lopen allemaal 1,5 uur en na afloop drinken we samen koffie en thee en maken een praatje bij PostaanZee. Een vrijwillige bijdrage  voor deelname en koffie en thee stellen wij op prijs.

 INFOAANZEE

 

Maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur

Ter aanvulling op de bestaande VVV informatiepunten in Egmond aan Zee heeft PostaanZee een informatiepunt onder de naam InfoaanZee. Om bezoekers van de Egmonden op een goede manier antwoord te kunnen geven op hun vragen over bezienswaardigheden is er de mogelijkheid binnen te lopen en deze vragen te stellen. Zo dragen wij bij aan het gastvrije gezicht van de Egmonden.

 

Het is plezierig om terecht te kunnen bij een vrijwilliger/ster die tijd maakt om antwoord te geven of te helpen bij het opzoeken op internet. Vragen als 'hoe werkt het met parkeren, waar zijn de bijzonderheden en hoe laat gaan de bussen'? Dit op een manier zoals we dat zelf ook graag ontmoeten op onze reizen en bij vakanties. Je bent van harte welkom met vragen of om als vrijwilliger te helpen bij InfoaanZee. Vrijwilligsters hebben alle bezienswaardigheden op een rijtje gezet lees hier meer en download de bestanden.

Taalcafe

 

Iedere vrijdag vanaf 10.15 uur inloop, start 10.30 uur tot 11.30 uur.

 

Iedere vrijdag organiseren vrijwilligers van Vluchtelingenwerk een Taalcafé voor anderstaligen. Het doel is om sociaal bezig te zijn met de Nederlandse taal. Het is interactief en er worden uitstapjes gemaakt. Het is toegankelijk voor alle mensen die willen oefenen met het spreken van Nederlands. Weet jij een anderstalige buurman/vrouw? Verwijs ze naar het Taalcafé voor ontmoeting en een praatje.

Via de volgende link vind je de contactgegevens van VluchtelingenWerk Bergen.

 

Op de website staan vrijwilligersvacatures voor oa Egmond. 

FIETSENAANZEE

 

Iedere 1e donderdag van de maand. Verzamelen 13.20 uur. Vertrek 13.30 uur

We nodigen je uit om samen met ons te fietsen in de natuur in en om Egmond. Onze vrijwilligers Reijnoud de Haan en Wanda van Leeuwen rijden een mooie fietstocht van circa 25 kilometer met je met een snelheid van 15 kilometer per uur. Het idee is om puur lekker te fietsen. De begeleiders geven geen toeristische informatie tijdens het fietsen.

 

Je bent van harte welkom met fiets of E-Bike. Neem zelf een duinkaart mee en wat drinken, een stukje fruit of een energiekoek voor onderweg. We stappen af voor een korte pauze in de natuur. Ook maken we een tussenstop bij een restaurantje langs de route voor koffie/thee op eigen kosten. Aanmelding is niet nodig. 

 

De fietsers vertrekken bij PostaanZee waar we de route ook weer eindigen. Hier drinken we ter afsluiting samen een kopje koffie of thee en maken een praatje. Een vrijwillige bijdrage  stellen wij op prijs.

 
MUZIEKAANZEE

Donderdag 20 april en donderdag 18 mei van 14.00 t/m 16.00 uur

Normaal is de vierde donderdag van de maand de vaste dag voor MuziekaanZee. In april is het de 27e echter Koningsdag en in mei is donderdag de 25e hemelvaartsdag. We verschuiven deze twee maanden tweemaal naar de derde donderdag: 20 april en 18 mei. Ben je gek op muziek? Schuif dan gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. Er komen verschillende soorten muziek aan bod. Uiteenlopend van dansen uit de Renaissance via hedendaagse volksmuziek uit diverse landen tot swingende, zoals Sentimental Journey en Summertime uit de opera Porgy en Bess. 

De muzieksessie is unplugged.

Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en consumpties een vrijwillige bijdrage. 

BREIENAANZEE

Iedere laatste maandag van de maand van 10.00 t/m 12.00 uur

Met elkaar en voor elkaar, praten en breien bij PostaanZee. Iedere laatste maandagochtend van de maand is iedereen welkom om te komen breien of haken. Binnenlopen kan vanaf 09.30 uur en het breien is van 10.00 t/m 12.00 uur. Veel mensen houden van haken en van breien en beleven hier veel plezier aan. Je kan het gezellig samen doen en iedereen gaat op haar eigen tempo. Neem bijvoorbeeld  je breiwerk van thuis mee waar je mee bezig bent. Er hoeft bij BreienaanZee niets af en je kan ondertussen je verhaal vertellen of naar een ander luisteren. De vraag aan deelnemers is zelf naalden en garen mee te nemen. Voor de beginners zijn er patronen en ideeën om mee te starten. Ook zijn er voorbeelden en wat spulletjes voor als je niets mee hebt genomen. Kom gewoon maar kijken dan laten we zien hoe het werkt. Je zal je snel thuis voelen bij ons aan tafel. Wij vragen een vrijwillige bijdrage voor deelname en de koffie en de thee. 

 

SPELAANZEE

Iedere woensdagmiddag van 14.00 t/m 16.00 uur

 

De woensdagmiddag kun je samen een spelletje spelen. Er zijn veel soorten spelletjes in huis en je kan natuurlijk ook je favoriete spel meenemen. Hou je van een kaartspel, keezen, mens-erger-je-niet, dammen, schaken, scrabble, dobbelen, puzzelen en van gezelligheid dan ben je van harte welkom. Samen met de bezoekers kiezen we welke spellen er gespeeld gaan worden. Het gaat bij PostaanZee om het meedoen en om het elkaar gunnen. Samen rond de tafel en plezier beleven. Wil je graag winnen? Kom maar laten zien wat je kan, maar bedenk wel: het is maar een spelletje. Wij vragen een vrijwillige bijdrage en kijken uit naar je komst.

 wandelingaanzee

Iedere 3e donderdag van de maand van 13.30 t/m 17.00 uur

Wil koper, vrijwilliger van de 8+ route bij WandelenaanZee, kwam met het initiatief om eens per maand een lekker lange wandelroute te lopen. Dit doen we iedere 3e donderdag van de maand en je bent van harte welkom. Wij starten om 13:30 uur vanuit PostaanZee, verzamelen vanaf 13.15 uur. We wandelen ongeveer 1,5 uur, waarna we pauzeren en weer 1,5 uur terug lopen. We sluiten daarna de wandeling samen af bij PostaanZee. WandelingaanZee is een wandeling voor geoefende wandelaars die een stevig tempo kunnen lopen. Neem je duinkaart mee en wat te eten en drinken voor onderweg. Voor deelname, de koffie en thee bij PostaanZee vragen we een vrijwillige bijdrage. 

CREATIEFaanzee

Iedere vrijdag van 14.00 t/m 16.00 uur

PostaanZee heeft na het overlijden van mevrouw Groen al haar kaartenmaakspullen gekregen. Vrijwilligers Ietje en Cok gaan hier wekelijks gezellig samen creatief mee aan de slag. Je bent van harte welkom om mee te doen. Voor deelname vragen we een vrijwillige bijdrage.

CONCERTaanzee

Iedere 3e vrijdag per kwartaal van 15.00 t/m 16.00 uur

Op de vrijdagmiddagen 17 februari, 19 mei, 18 augustus en 17 november 2017 presenteert Ben Sierhuis

vier muzikale programma’s. Hij houdt korte interviews met zijn muzikale gast(en) en vertelt iets over hun bijzonderheden en muziekkeuzes. 

 

Op vrijdag 17 februari is de muzikale gast : DirkJan Ranzijn (géén familie van…) die met zijn Böhm Synfonia instrument zeer 

mooie muziek laat horen. DirkJan is niet vaak in Nederland. Hij treedt namelijk meer dan 150 keer per jaar op in Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Hij heeft inmiddels 28 CD/DVD-albums uitgebracht. Hij brengt de allermooiste muziek van André Rieu en Malando, maar ook prachtige liedjes (instrumentaal) van Ramses Shaffy,

Claudia de Breij en Wim Sonneveld kunnen voorbij komen. In zijn vrije tijd is DirkJan een specialist op het gebied van circus-fotografie. Zijn fotoboek “Circus Artists in The Netherlands” is

uitgegeven door Becom Publishers.

 

Kom gezellig naar Post aan Zee en geniet van de mooie luisterrijke muziek…!

Je bent van harte welkom. ZINGMEEaanzee

Iedere 2e donderdag van de maand van 14.00 t/m 16.00 uur

Gewoon gezellig samen zingen. Kom samen met ons meezingen onder leiding van Gerda Dekker en Willem Rasch op de piano. Schuif gezellig aan en zing samen met anderen bij PostaanZee.

KOKENaanzee

Voor gezellige kookclubjes iedere avond beschikbaar

Samen koken en samen eten, want wat is leuker dan niet alleen eten. Wil jij samen met anderen gebruik maken van onze keuken? Vraag naar de mogelijkheden voor het opstarten van je eigen kookclub.

....aanzee

Voor iedereen die een activiteit wil organiseren

Zelf een activiteit organiseren of gebruik maken van PostaanZee?

Onze ruimte is beschikbaar voor alle Egmonders. Wil jij een bijeenkomst organiseren voor je achterban of voor je mede dorpsgenoten? Vraag naar de mogelijkheden.EXPOSITIE HALLEM

Maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Bij PostaanZee exposeren drie Egmonders onder de naam Hallem. De schilderijen en houten beelden komen prachtig tot hun recht in het ontmoetingscentrum. Iedereen is tijdens de openingstijden welkom om te komen kijken.

De naam Hallem verwijst naar de historische achtergrond van Egmond-Binnen. In 1992 werd deze historische naam uit de vergetelheid onttrokken en gekozen door drie Egmonders die hiermee hun verbondenheid met het dorp en haar geschiedenis wilden beklemtonen. Deze drie schilders - Jos Apeldoorn, Huug Zentveld en Erik Baart, wilden door onderlinge samenwerking en stimulans hun krachten bundelen en gezamenlijk naar buiten treden onder de naam Schildersgenootschap HALLEM, dan wel individueel. Dit resulteerde in een lange reeks tentoonstellingen in tal van andere Noordhollandse plaatsen, en deelname aan de kunst10daagsen van Bergen en op Schouwen Duiveland (Zeeland), tot meerdere vernissages in België. Meer informatie zie: www.hallem.nl 

 

Met vriendelijke groet,

namens HALLEM, Jos Apeldoorn 

ETEN BIJ DE PRINS

Dagelijks van 12.00 t/m 13.30 uur en van 17.00 t/m 18.30 uur

Vers en gezond eten is voor ieder mens belangrijk. Samen eten is daarbij gezelliger dan alleen. Bij PostaanZee ondersteunen wij de keuken en het restaurant van de Prins Hendrik. Hier kan je mensen ontmoeten en voor een vriendelijke prijs dagelijks vers bereidde maaltijden, broodjes en salades eten. Eenmaal per maand is er een speciaal menu voor een wat hogere prijs. Wil je meer weten kom dan langs bij PostaanZee. Wij hebben een voorbeeldmenu op onze leestafel liggen. Dan vertellen we hoe onze ervaringen zijn en helpen je over de drempel met een setje in de rug.

 

Eens in de maand is er een extra avondmenu. Het is de moeite waard om dat ook eens te proberen.

SOCIAAL TEAM

Iedere dinsdagmiddag van 15.00 t/m 16.30 uur.

Iedereen kan gratis bij het Sociaal Team terecht met vragen over gezondheid, (mantel)zorg, zelfstandig blijven wonen, werk, dagbesteding, geld, opvoeden en gezinsrelaties. Het kan over jezelf gaan of over een buur, vriend of familielid. Je kunt ook bij het Sociaal Team terecht als je iets wilt betekenen in je buurt of wijk. Meer informatie hierover vind je op de webpagina Vrijwilligers van de Gemeente. 

 

Hoe werkt het Sociaal Team?

  • Je hebt een vraag of probleem: je neemt contact op met het Sociaal Team.
  • Je krijgt een contactpersoon toegewezen.
  • De contactpersoon brengt met je de situatie in kaart en kijkt met je naar de meest geschikte oplossing.
  • Als dit nodig is, wordt gezamenlijk een ondersteuningsplan opgesteld.
  • In het ondersteuningsplan staat wat voor hulp je nodig heeft en wie dat het beste kan bieden.
  • Als er een verwijzing nodig is voor professionele hulp, dan zorgt jecontactpersoon ervoor dat dit wordt aangevraagd.

Het Sociaal Team is ook telefonisch bereikbaar: (072) 888 00 00 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur; van 9.00 tot 11.uur kan een consulent je direct te woord staan)

E-mailadres: egmond@bergen-nh.nl

 

De mensen van het sociaal team hopen je bij PostaanZee te ontmoeten!