Erfgoeddocument maken over de Egmonden

Wilt u bijdragen om de bezienswaardigheden binnen Egmond toegankelijk te krijgen binnen internetencyclopedie Wikipedia? Op vrijdag 31 maart organiseren ontmoetingscentrum PostaanZee en Bibliotheek Kennemerwaard een fotodag om zo de vele interessante en monumentale gebouwen en objecten die Egmond rijk is te fotograferen en te tonen aan de wereld via Wikipedia.

 

Heeft u interesse in fotografie en in lokaal cultureel erfgoed? Dan is deze dag echt iets voor u. We verzamelen vrijdag 31 maart om 10.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond. We bespreken het doel van deze dag en gaan vanuit hier met eigen vervoer naar een locatie van eigen keuze om bezienswaardigheden te fotograferen. Vervolgens keren we terug naar Ontmoetingscentrum PostaanZee waar we aan de slag gaan om de gemaakte foto’s te delen op Wikipedia.

 

Wat neemt u mee?

Een digitaal fototoestel, telefoon of tablet, zolang de foto digitaal kan worden aangeleverd is het goed. Er zijn enkele laptops aanwezig, maar het zou prettig zijn als u uw eigen laptop kunt meebrengen. Extra kennis over Wikipedia is niet nodig. Er is een duidelijke uitleg over hoe u de informatie en afbeeldingen kunt delen met de rest van de wereld via Wikipedia. Daarnaast is er een ‘Wikipediaan’ aanwezig die kan helpen bij eventuele vragen. De lunch wordt verzorgd. Waarvoor wel een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt.

 

Aanmelden

Deze fotodag wordt gehouden op vrijdag 31 maart van 10.00 – 16.00 uur bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN  Egmond aan Zee. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Een lunchpakket, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd, staat voor u klaar. Graag van te voren aan melden omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. 

 

Aanmelden kan bij Ontmoetingscentrum PostaanZee, via de activiteitenagenda www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0