Donderdag 26 januari MuziekaanZee!

Iedere laatste donderdag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur. Bij Muziek aan Zee gaan we ook in 2017 verder met het samen spelen van muziek, die varieert van volksmuziek en klassieke muziek tot muziek bekend van musicals en tv. De groep muzikanten groeit gestaag en bestaat uit muzikanten uit Egmond en uit de omgeving. Deze “vreemdelingen” zijn vooral leden van Huismuziek dat MuziekaanZee organiseert.

 

Tijdens de maandelijkse muzieksessies kunnen de toehoorders volgen hoe nieuwe muziekstukken langzaam uitgroeien tot “muziek”. Hier wordt hoorbaar hoe een groep muzikanten, die elkaar van tevoren nauwelijks kende, langzaam uitgroeit tot een geheel, waarbij de samen gespeelde nummers steeds beter gaan klinken. In feite volgen de toehoorders het samenspelproces zoals zich dat bij elke muziekgroep afspeelt in de loop van een seizoen.

 

Het repertoire wordt langzamerhand steeds uitgebreider, doordat er soms weer nieuwe nummers worden toegevoegd. De gespeelde muziek is een afspiegeling van het repertoire van de diverse ensembles van Huismuziek Alkmaar, die op verschillende plaatsen en tijden in Alkmaar en omgeving actief zijn.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0