Wandelen naar de abdij in Egmond Binnen

Uitnodiging: wandelen met Marian en Mary en rondleiding door Klaas Wijker. Iedereen van harte welkom, kosten deelname € 10,00. Kaarten verkrijgbaar bij PostaanZee (aanmelden voor deze wandeling wenselijk).

26 augustus begeleiden Marian en Mary de wandelaars via een route door de natuur naar Egmond Binnen. Verzamelen vanaf 08.45 uur en vertrekken om 09.00 uur bij PostaanZee. De te lopen afstand is 5 kilometer heen en later weer 5 kilometer terug. Bij de abdij worden we ontvangen met koffie en klooster koek.

Lunchpakket, drinken en duinkaart zelf meenemen. Over de abdij: Met een onderbreking na de reformatie is in Egmond al meer dan duizend jaar een gemeenschap van Benedictijnse monniken te vinden. Tijdens de rondleiding verteld Klaas over het ontstaan van de Abdij en de rol die deze door de jaren heen heeft gespeeld in het ontstaan van Holland. Vervolgens gaan we naar de kaarsenmakerij. Daar zien wij hoe er op ambachtelijke wijze kaarsen worden gemaakt. Daarnaast is er gelegenheid de expositieruimte en het museum te bezoeken.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0